/
Om oss

Om quiptec

Quiptec marknadsför, säljer och servar utrustning för plastindustrins modernaste produktioner. Vi levererar lösningar efter våra kunders behov. Det här är vår hemmaplan – och nyckeln till en kostnadseffektiv och hållbar produktion.

Vi representerar våra produkter och tjänster i Sverige och Norge med egen personal.

Quiptec symbol
Skogen i Gnosjöregionen
Quiptec

historien

om quiptec

Quiptec startades 2008 av Mikael Bladh och Andreas Bladh.
Mikael med sin långa erfarenhet inom plastbranschen sedan början 80-talet och sonen Andreas kunskap om produkterna samt inköp och marknadsföring i bakgrunden gjorde att uppstarten av Quiptec AB blev av. Att Moretto valde att följa med oss gjorde inte valet svårare. Med vetskapen om ett välkänt fabrikat i ryggen så visste vi att service och underhåll kommer att hjälpa oss på vägen framåt och i framtiden inbringa affärer.
Sedan starten så har produktportföljen utökats allt eftersom vi har hittat bra och välkända fabrikat. Idag är vi en komplett leverantör av kringutrustning för framförallt plastindustrin men även inom den tillverkande industrin.

Vi kan leverera en färdig lösning eller kompletterande utrustning. Med andra ord, det kunden vill ha erbjuder vi!

2023
2022
2021
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2010
2009
2008
Ett intressant år som tar sin början med att flertalet större system säljs som innebär att svensk plastindustri är på god väg att bli konkurrenskraftig mot övriga länder. Beslutet att renodla verksamheten visar sig vara helt rätt beslut och vägen mot att bli Nordens ledande leverantör av kringutrustning fortsätter. I oktober månad tecknas agenturavtal med italienska Crizaf vilket innebär att vi börjar bli kompletta runt om hela maskinen. Quiptec erbjuder nu starka varumärken med hög kvalité som ger kunden produkter och lösningar som håller i längden.
Året startar med ett strategiskt beslut som innebär att man väljer att avsluta samarbetet med Negri Bossi. Quiptec ska bli "Nordens ledande leverantör av kringutrustning" så allt fokus läggs på detta område. Ännu en säljare anställs under Maj månad och satsningen är igång. Hösten börjar med ombyggnation av kontor och utställning så att vi ska kunna hålla utbildningar och presentationer på plats i lokalerna i Anderstorp. VariColor tar plats i sortimentet som ett komplement inom BigBag och oktabinhantering.
Vår produktportfölj är en komplett samling av leverantörer vilket möjliggör att vi kan kan leverera hög teknologi, driftsäkra produkter och hög kompetens åt svensk och norsk plastindustri. Vi har en egen säljorganisation med bred kunskap om våra produkter och tjänster. Vi har en serviceorganisation som växer och gör att vi kan ge våra kunder den service och feedback som behövs. "The Challenge goes on!"
Den största Quiptec Concept lösningen hittills såldes, installerades och driftsattes under sommaren/hösten. Maskinförsäljningen ökar i jämn takt och vi levererar den största maskinen någonsin i norden från Negri Bossi. Nissei Plastic Industrial köper i November månad Negri Bossi vilket medför att Quiptec får en bredare produktportfölj inom formsprutor. För att säkra upp vår servicegrad åt våra kunder anställs ytterligare en servicetekniker i Oktober månad.
Resan fortsätter och vi firar 10år!
Våra agenturer fortsätter att leverera både vad gäller kvalité såsom nyutveckling. Att vara representant för de absolut ledande fabrikaten inom plastindustri är något vi är stolta över. Och vi kommer tillsammans med våra agenturer se till så att våra kunder får ta del av och investera i den absolut senaste tekniken och få den mest effektiva produktionen! Tillskottet i programmet under 2018 är TecnoMatic - en italiensk tillverkare av götplockare och mindre portalrobotar.
Maskintekniker anställs för att sköta service, installation och planering av Negri Bossi. För att kunna erbjuda portalrobotar till våra formsprutor tar vi in Sytrama i portföljen.
Negri Bossi ställer frågan om Quiptec är intresserade av att ta över försäljningen på deras maskiner för den svenska och norska marknaden. Detta resulterar i att Quiptec blir ny agent från och med juni 2016. Quiptec anställer säljare och ska ansvara för maskinförsäljningen. ELUX-Systems väljer Quiptec som sin partner för Sverige och Norge.
Quiptec expanderar och köper en egen fastighet för att kunna fortsätta expansionen. Flytten till Prästvägen 9, Anderstorp går veckan innan jul och är klar innan nyår. Samarbetet med GoRobotic AB startar för att kunna erbjuda kompletta automationslösningar.
Vac It Up blir årets nyhet i produktportföljen.
Brixia Plast plockas in i portföljen för att kunna erbjuda kunder ett bra alternativ på skruvar, skruvspetsar och cylindrar för formsprutor.
Quiptec blir certified integrator för Universal Robots. Samarbetet med Elmatec AB startar för att installationer och service ska säkerställas.
Quiptec blir återförsäljare för Mobergs metallavskiljare.
Samarbete med skånska MAFA inleds och Quiptec blir återförsäljare för deras siloprogram för plast och gummiindustrin.
Far & son Mikael Bladh & Andreas Bladh grundade Quiptec. Moretto blir den första agenturen som Quiptec representerar i Sverige och Norge.

Vår vision

Quiptec ska vara den självklara samarbetspartnern för kringutrustning i Sverige och Norge.
Med lång erfarenhet och god kännedom om processen ger vi kunden lösningar som optimerar och effektiviserar hela materialflödet. Vi kan med världsledande fabrikat hjälpa kunden att bygga upp en stark och konkurrenskraftig produktion så att svensk och norsk plastindustri kan leva kvar i landet. 
Vi ser till så att kunden får en lösning som går att bygga vidare på i framtiden i och med Quiptec Concept. 

Om Quiptec
Quiptec symbol

Kontakta oss

Vill du veta mer om oss, 
ring eller skicka ett mail

info@quiptec.se

Quiptec AB
Prästvägen 9
334 33 Anderstorp
+ 46 371-177 88

Vad letar du efter?

Sök